Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Karfiolos rizottó
  2018-05-10 23:40:15, csütörtök
 
   
  Karfiolos rizottó

Hozzávalók

1 fej karfiol

1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
25 dkg rizs
1 dl fehérbor
1 csokor snidling
6 dkg parmezán
frissen őrölt bors


Elkészítés

A megtisztított, rózsáira bontott karfiolt forrásban lévő, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük, majd falatnyi darabokra vágjuk. A főzőlevet felfogjuk és félretesszük.
A hagymákat finomra vágjuk, majd 5 dkg felforrósított vajon üvegesre sütjük. Hozzáforgatjuk a rizst, hozzáöntjük a bort, majd ha a folyadék elpárolgott, meglocsoljuk egy kevés főzőlével. Folyamatosan kevergetve puhára főzzük a rizst. Az elpárolgott folyadékot kis adagokban pótoljuk.
Hozzákeverjük a karfiolt és a finomra vágott snidlinget. A rizottót levesszük a tűzről, hozzáforgatjuk a megmaradt vajat és a lereszelt sajtot. Végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és forrón tálaljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

A rizottó akkor lesz krémes és finom, ha mindig hagyjuk a folyadékot elpárologni, majd kis adagokban öntjük fel az újabb és újabb adag folyadékkal.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Címkék: hozzáforgatjuk, lecsepegtetjük, felforrósított, megtisztított, hozzákeverjük, folyamatosan, meglocsoljuk, megborsozzuk, főszerkesztő, félretesszük, elpárolgott, hozzáöntjük, folyadékkal, elpárologni, mindmegette, elkészítés, roppanósra, folyadékot, kevergetve, snidlinget, hozzávalók, felfogjuk, főzőlevet, darabokra, adagokban, megsózzuk, leszűrjük, levesszük, megmaradt, lereszelt, hagymákat, főzőlével, forrásban, fokhagyma, karfiolos, karfiolt, főzőlevet felfogjuk, hagymákat finomra, folyadék elpárolgott, kevés főzőlével, elpárolgott folyadékot, finomra vágott, rizottót levesszük, megmaradt vajat, lereszelt sajtot, rizottó akkor, folyadékot elpárologni, FAZEKAS KIRA,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Két tekintet van  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  György napra  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Az Európai Unió is foglalkozik...  Ma  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  William Shakespeare idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Muratáj  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Próbálkozni kell ahhoz,  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Minden gyerek jó.  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Gábor Dénes gondolata  Pillangó  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Életművészet  Vannak arcok  Ez a jó az alvásban.  Esti kép  Facebookon kaptam Gizike bar...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  A könnyek összegyűjtése  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Messziről jött ember  Mosolyogtál már ma?  A Gömb  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
főzőlevet felfogjuk, hagymákat finomra, folyadék elpárolgott, kevés főzőlével, elpárolgott folyadékot, finomra vágott, rizottót levesszük, megmaradt vajat, lereszelt sajtot, rizottó akkor, folyadékot elpárologni, hozzáforgatjuk, lecsepegtetjük, felforrósított, megtisztított, hozzákeverjük, folyamatosan, meglocsoljuk, megborsozzuk, főszerkesztő, félretesszük, elpárolgott, hozzáöntjük, folyadékkal, elpárologni, mindmegette, elkészítés, roppanósra, folyadékot, kevergetve, snidlinget, hozzávalók, felfogjuk, főzőlevet, darabokra, adagokban, megsózzuk, leszűrjük, levesszük, megmaradt, lereszelt, hagymákat, főzőlével, forrásban, fokhagyma, karfiolos, karfiolt, folyadék, pótoljuk, rizottót, snidling, falatnyi, üvegesre, tálaljuk, parmezán, rózsáira, fehérbor, frissen, szerint, rizottó, karfiol, hagyjuk, fazekas, finomra, bontott, főzzük, vágott, vágjuk, csokor, tűzről, sajtot, krémes, forrón, hagyma, mindig, gerezd, puhára, öntjük, forrás, vízben, sütjük, kevés, őrölt, ízlés, finom, végül, újabb, akkor, rizst, vajon, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2611
  • e Hét: 17483
  • e Hónap: 31388
  • e Év: 161095
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.